Cara Menjahit Baju Kurung

Sudah agak lama pemilik Belajar SEO Pontian tidak menerbitkan artikel terbaru. Alhamdulillah nampaknya hari ini saya terbuka hati untuk berkongsi dengan saudara pembaca semua mengenai cara menjahit baju kurung.

Pasti saudara pembaca merasa pelik kenapa saya menerbitkan artikel mengenai baju kurung walhal kalau diikutkan pada niche blog ini ianya lebih berkisarkan mengenai SEO blog. Jawapannya mudah sahaja, kerana pada masa sekarang saya amat malas untuk memikirkan pasal SEO. Mungkin dilain waktu akan saya penuhkan artikel di blog mengenai cerita SEO.

baju kurung

Sepertimana yang kita tahu, apabila kita menyebut mengenai menjahit baju kurung, sudah tentu tumpuannya lebih terarah kepada perempuan. Ini kerana memang secara semulajadi orang perempuan suka menjahit baju ataupun membuat baju kurung. Jarang kedengaran orang lelaki yang perkara sedemikian. Ini kelebihan yang ada pada orang perempuan.

Berdasarkan situasi inilah, semakin hari semakin ramai orang perempuan yang mengambil upah untuk membuat baju kurung. Bagi yang masih belum memiliki kepandaian, maka mereka terpaksalah mencari tukang-tukang jahit untuk menjahit baju mereka. Atas faktor ekonomi semasa, semakin lama kos untuk menyiapkan sehelai baju kurung moden semakin meningkat. Kalau dulu upahnya boleh didapati sekitar RM30 hingga RM50 sehelai tetapi tidak lagi pada masa sekarang.

Atas faktor kenaikan kos inilah, saya mencadangkan supaya orang perempuan perlu mencari ilmu bagaimanakah cara menjahit baju kurung. Ada pulak yang kata, kos untuk belajar buat baju kurung pada masa sekarang amatlah tinggi. Tambahan pula lokasi pusat tuisyen agak jauh dari tempat kediaman ataupun kekangan masa ditempat kerja. Jadi mana sempat nak belajar.

Sebenarnya tanggapan sedemikian adalah salah sama sekali. Kalau anda memang berkeinginan untuk belajar buat baju kurung di rumah dengan lengkap dan murah, saya ada jawapannya. Anda boleh dapatkan panduan dan ilmu berikut dengan cara yang lebih murah dan boleh dipelajari dimana-mana sahaja tanpa kekangan masa melalui artikel – Belajar Buat Baju Kurung.

Melalui artikel tersebut akan diterangkan dengan lebih terperinci bagaimanakah cara untuk mendapatkan panduan tentang buat baju kurung dengan harga yang murah tetapi berkualiti dan boleh dipelajari dirumah. jadi tepuk dada tanya selera, anda mahu belajar ataupun tidak.

Advertisements

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: