Review:Lynk.my Shortener Url Terbaru 2015

Sudah agak lama blog Belajar SEO Pontian tidak menerbitkan artikel terbaru. Semakin hari dirasakan semakin masa yang boleh diluangkan untuk mencoret sepatah dua kata di blog picisan ini. Terlalu banyak pekerjaan di dunia nyata yang perlu diselesaikan. Lagipun blog ini bukannya ada pembaca setia kerana ianya bukanlah blog review, blog contest ataupun sebagainya. Blog ini hanyalah sebagai blog sokongan kepada money site saya.

contest lynk.my 2015

Dikesempatan masa yang ada ini, saya ingin berbagi informasi dan membuat review tentang Lynk.my. Mungkin ada dikalangan pembaca yang masih belum tahu apakah itu lynk.my. Di bawah ini saya jelaskan serba sedikit mengenainya.

Lynk.my merupakan tool pemendek url keluaran orang Malaysia sebagaimana goo.gl, bit.ly dan seumpamanya. Walaupun nampak kerdil berbanding shortener url yang lain, akan tetapi lynk.my mempunyai kelebihan yang tersendiri. Antara kelebihannya ialah cara penggunaan yang betul mampu memberikan pendapatan online secara sampingan.

Apa yang menarik tentang Lynk.my ialah mereka sedang menganjurkan sebuah contest mega dan ianya terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia. Contest tersebut dinamakan sebagai contest review lynk 2015. Contest lynk.my ini berlangsung dari 27 Oktober 2015 dan akan berakhir pada 27 Disember 2015.

Hadiah untuk pemenang contest ini amat lumayan sekali. Hadiah keseluruhan berjumlah RM4000. Terdapat tiga kategori yang dipertandingkan dalam pertandingan ini iaitu kategori Top SEO, Top Undi dan juga Top creative. Hadiah pertama bagi kategori top seo ialah wang tunai RM500, kategori top undi RM500 dan top creative berjumlah RM1000. Lumayan kan.

Bila hadiah lumayan, sudah pasti persaingan juga lumayan(sengit) terutamanya dari kategori top SEO. Saya kurang mengambil kisah tentang kategori yang lain kerana keputusannya terletak di tangan penganjur. Jadi kena tunggu penganjur umum baru tahu siapa yang jadi pemenang. Saya lebih meminati kategori SEO kerana pengadilan menggunakan carian google.com.my. Tanpa pengumuman daripada penganjur, kita sendiri boleh mengetahui siapa pemenang contest review dari Lynk.my ini.

carian pemenang contest review ini menggunakan google.com.my dan bukannya google.com ya. Kena ingat kerana keputusan carian agak berbeza kedua-duanya.

Walaubagaimanapun selamat berjuang kepada peserta contest review Lynk.my 2015.

Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: